Gratis diagnose

diagnose

·         Diagnose met ScanCircle Wat is het?

ScanCircle stelt een diagnose voor uw computer. Het vergelijkt de hardware, stuur-programma’s, software, processen en andere eigenschappen van uw computer met vele andere computers met hetzelfde besturingssysteem en geeft u advies hoe u de stabiliteit en prestatie van uw computer kunt verbeteren.

Het is gratis, anoniem, transparant (u kunt precies inzien welke gegevens opgevraagd worden voordat ze opgestuurd worden), heel snel, u hebt geen beheerdersrechten nodig en het hoeft niet op uw computer geïnstalleerd te worden.

Het is gebaseerd op het Internet gemeenschapsmechanisme: een aanvulling van één gebruiker komt automatisch beschikbaar aan alle andere gebruikers. We nodigen daarom iedereen uit om eventuele bevindingen door te geven.

Op dit moment worden alle Microsoft Windows besturingssystemen vanaf Windows 98 ondersteund, mits Microsoft .NET Framework 2.0 geïnstalleerd is (standaard beschikbaar in Windows Vista en later). In de toekomst zullen andere besturingssystemen en mobiele apparaten ondersteund worden

·         Hoe werkt het?

Het scanprogramma vraagt gegevens op over de hardware, stuurprogramma’s, software, processen en andere eigenschappen van uw computer. Standaard worden deze gegevens automatisch opgestuurd naar de ScanCircle webserver, maar u kunt ook kiezen voor de handmatige modus waarin u de opgevraagde gegevens eerst kunt inzien voordat u ze opstuurt. U kunt de gegevens ook opslaan in een bestand en handmatig opsturen eventueel vanaf een andere computer. Hierdoor kunt u het ook gebruiken voor computers zonder werkende Internetverbinding.

De webserver analiseert de ontvangen gegevens en rapporteert eigenschappen die de ingestelde drempels overschrijden (bv. vrij werkgeheugen, vrije diskruimte, systeem klok afwijking) en andere eigenaardigheden (bv. ontbrekende stuurprogramma’s, processen die opgestart zijn in een ongebruikelijke map). Het vergelijkt de gegevens ook met vele andere computers met hetzelfde besturingssysteem en geeft advies over updates, malware, weinigvoorkomende versies, enz. De adviezen zijn allemaal gecategoriseerd als kritiek, aanbevolen, optioneel of informatief.

Na de scan kunt u er voor kiezen om de computer aan te melden voor onze gratis notificatiedienst. Deze informeert u per e-mail over eventuele malware die nog niet direct herkend werd en geeft periodiek informatie over nieuwe versies voor de programma’s die op uw computer geïnstalleerd zijn (zodat u dat niet steeds zelf hoeft te controleren en processen kunt uitzetten die uw computer vertragen omdat ze constant willen controleren of er updates zijn).

·         Meestvoorkomende problemen

De computeronderdelen, besturingssysteem, hardware, stuur- programma’s, software en processen worden gecontroleerd met adviezen over beveiliging, capaciteit, nieuwe versies, enz.
Gratis, snel & eenvoudig

Een scan uitvoeren is gratis, een kwestie van seconden en uiterst eenvoudig. Het scanprogramma hoeft niet geïnstalleerd te worden en de resultaten worden overzichtelijk getoond.

·         Anoniem & veilig

Er wordt geen persoonlijke informatie opgevraagd en niet gekeken naar illegale software. De scan is alleen een controle, er worden geen wijzigingen aan uw computer aangebracht.

Als het niet lukt om de scan uit te voeren, dan kunt u natuurlijk altijd onze hulp inroepen

 

  • Nu scannen

    Speedometer-nl

  • Geen voorrijkosten binnen Zaanstad
    SVHT your one stop solution

 


%d bloggers liken dit: