Adobe publiceert noodpatch voor ernstig lek in Flash Player

  • 0

Adobe publiceert noodpatch voor ernstig lek in Flash Player

Category:blog Tags : 

Last Updated on

Adobe publiceert noodpatch voor ernstig lek in Flash Playernoodpatch

Adobe heeft buiten de vaste patchcyclus om een noodpatch uitgebracht voor ernstig beveiligingslek in Flash Player waardoor in het ergste geval systemen volledig kunnen worden overgenomen. Technische details over de kwetsbaarheid zijn al openbaar gemaakt.

In het geval Adobe bekend is met aanvallen die misbruik maken van een kwetsbaarheid wordt dit specifiek in de beveiligingsbulletins vermeld. Dat is nu niet het geval, maar de kans op misbruik en aanvallen is wel aanwezig. Gebruikers krijgen dan ook het advies om de update zo snel als mogelijk te installeren, waarbij als voorbeeld binnen 72 uur wordt gegeven. Dit geldt zowel voor Mac- als Windows-gebruikers.

Updaten naar Flash Player 31.0.0.153 kan via de automatische updatefunctie of Adobe.com. In het geval van Google Chrome, Internet Explorer 11 op Windows 8.1 en Internet Explorer 11 en Microsoft Edge op Windows 10 zal de embedded Flash Player via de browser worden geüpdatet. Via deze pagina van Adobe kan worden gecontroleerd welke versie op het systeem is geïnstalleerd.

Aanvallen op Flash Player-gebruikers vinden niet alleen plaats via de browser, ook wordt er gebruik gemaakt van Office-documenten. Eerder dit jaar werden verschillende zeroday-aanvallen waargenomen waarbij doelwitten een Office-document kregen toegestuurd dat een Flash-object bevatte. Dit object wordt automatisch uitgevoerd zodra de gebruiker het document opent. Op deze manier kunnen ook gebruikers die Flash Player in de browser hebben geblokkeerd of uitgeschakeld worden aangevallen.


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: