Apple beschermt Mac-computers tegen Fruitfly-backdoor

  • 0

Apple beschermt Mac-computers tegen Fruitfly-backdoor

Category:blog Tags : 

Last Updated on

Mac-computers

Apple beschermt Mac-computers tegen Fruitfly-backdoor

Apple heeft de in macOS ingebouwde virusverwijdertool XProtect van een update voorzien om gebruikers tegen de Fruitfly-backdoor te beschermen. Het gaat om een recent ontdekte malware die van “antieke code” gebruikmaakt en tegen biomedische onderzoeksinstellingen is ingezet.

Dat meldt anti-malwarebedrijf Malwarebytes. Volgens onderzoeker Thomas Reed gaat het om de eerste Mac-malware van 2017, hoewel Fruitfly waarschijnlijk al sinds 2014 in omloop is. In de code van de backdoor werden oude functies ontdekt die nog van voor OS X stammen. Daarnaasty bevat de malware ook de libjpeg-bibliotheek, die voor het laatst in 1998 werd bijgewerkt. Via de backdoor hebben aanvallers toegang tot het systeem.

“De enige reden die ik kan verzinnen waarom deze malware nog niet eerder is opgemerkt, is omdat die bij zeer gerichte aanvallen wordt gebruikt, wat blootstelling beperkt”, aldus Reed. Hij wijst op berichten over Chinese en Russische hackers die de afgelopen jaren Amerikaans en Europees wetenschappelijk onderzoek zouden hebben gestolen. “Hoewel er geen bewijs is dat deze malware aan een specifieke groep koppelt, kan het feit dat het bij biomedische onderzoeksinstellingen is aangetroffen erop duiden dat het bij dergelijk spionage is ingezet.” Hoe de Fruitfly-backdoor wordt verspreid is nog altijd


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: