CJIB waarschuwt voor nepmail over niet betaalde verkeersboete

  • 0

CJIB waarschuwt voor nepmail over niet betaalde verkeersboete

Category:blog Tags : 

Last Updated on

CJIB waarschuwt voor nepmail over niet betaalde verkeersboeteverkeersboete

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) waarschuwt internetgebruikers voor nepmails die op dit moment worden verstuurd en claimen dat de ontvanger een openstaande verkeersboete heeft. Vervolgens wordt er geprobeerd om gebruikers via Tikkie en iDeal de zogenaamde boete te laten betalen.

Volgens de e-mail met het onderwerp “Verkeersvoorschrift” moet de ontvanger snel betalen, anders zal er beslag op zijn rekening worden gelegd. “In de afgelopen maand heeft u twee aanmaningen ontvangen i.v.m. een beschikking voor het overtreden van een verkeersvoorschrift. Het openstaande bedrag is niet (volledig) op de rekening van het Centraal Justitieel Incassobureau bijgeschreven. Om die reden zullen wij uw bank opdracht geven beslag te leggen op uw rekening per woensdag 7 juni 2017”, aldus het bericht.

De e-mail stelt vervolgens dat er alleen nog via iDeal kan worden betaald. Een afgekorte link in de e-mail wijst naar een Tikkie-betalingsverzoek. Tikkie is een dienst van ABN Amro om betaalverzoeken via WhatsApp te versturen die via iDeal kunnen worden betaald. Het CJIB heeft nu een waarschuwing voor de mail afgegeven: “Hebt u een mail ontvangen waarin staat dat u een boete moet betalen? Dan is dit altijd een nepmail. Wij mailen geen boetes of aanmaningen. Oplichters gebruiken vaak een andere manier om te betalen dan het CJIB. Ze vragen u bijvoorbeeld te betalen via een voucher. Of ze vragen u geld over te maken naar een rekeningnummer, dat niet van ons is. Trap er niet in!”


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: