E-mail over illegale software verspreidt kerst-ransomware

  • 0

E-mail over illegale software verspreidt kerst-ransomware

Category:blog Tags : 

Last Updated on

kerst-ransomware

kerst-ransomware

Hoewel de kerstdagen alweer enige dagen voorbij zijn blijven criminelen de kerst-ransomware verspreiden. Deze ransomware werd begin januari voor het eerst ontdekt en gisteren troffen onderzoekers een nieuwe variant aan. Net als de eerste variant wordt ook deze versie via e-mail verspreid.

Het bericht laat de ontvanger geloven dat hij is aangeklaagd wegens het gebruik van illegale software en daarom voor de rechter moet verschijnen. Meer informatie zou in het meegestuurde zip-bestand zijn te vinden. Dit zip-bestand bevat weer een Word-document met een kwaadaardige macro. Als de gebruiker de macro inschakelt wordt de ransomware gedownload en uitgevoerd en versleutelt vervolgens bestanden voor losgeld.

“Het lijkt misschien vreemd om twee weken na kerst ransomware met een kerstthema te vinden. Orthodoxe christelijke gemeenschappen vieren kerst echter op 7 januari. Dergelijke kerst-ransomware is dan ook niet vreemd als het van een Russische aanvaller afkomstig is”, zegt Brad Duncan, vrijwilliger van het Internet Storm Center.

kerst-encrypted

 

 

Bron


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: