Eerste pc-virus bestaat 30 jaar

  • 0

Eerste pc-virus bestaat 30 jaar

Category:blog

Last Updated on

Het is deze maand 30 jaar geleden dat het eerste virus verscheen dat pc’s infecteerde.

De malware was geschreven door Basit en Amjad Farooq Alvi en infecteerde de bootsector van opslagmedia van MS-DOS-systemen. De echte bootsector werd verplaatst naar een andere sector en als ‘bad’ gemarkeerd.

Vervolgens werd de naam van de schijf veranderd in Brain en een tekst aan de bootsector toegevoegd. Daardoor kreeg het de naam “Brain-virus”. Er verschenen verschillende varianten van Brain, die zich via floppy’s verspreidden, maar de meesten waren redelijk onschuldig. Een gevaarlijke variant die later verscheen was ontwikkeld om op 5 mei 1992 aan te vallen. Volgens de twee broers wilden ze met Brain hun eigen medische software tegen piraterij beschermen.

Twee jaar voor de verschijning van Brain schreef Fred Cohen al een paper genaamd “Computer Viruses – Theory and Experiments“. Het eerste document dat een zichzelf reproducerend programma een virus noemde, een term die door Cohen zijn mentor Leonard Adleman was ge├»ntroduceerd. Het Finse anti-virusbedrijf F-Secure besloot vanwege de 25ste verjaardag van Brain vijf jaar geleden de twee auteurs op te zoeken, wat de onderstaande rapportage opleverde.

Bron


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: