Gezichtsherkenning tientallen smartphones met foto te omzeilen

  • 0

Gezichtsherkenning tientallen smartphones met foto te omzeilen

Category:blog

Last Updated on

Gezichtsherkenning tientallen smartphones met foto te omzeilensmartphones

De gezichtsherkenning van tientallen smartphones is met een goede foto te omzeilen, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Voor het onderzoek werd de gezichtsherkenningsfunctie van 110 toestellen getest. Bij 42 toestellen was het mogelijk om het toestel met een foto te ontgrendelen.

Het gaat onder andere om de Samsung Galaxy A7 en A8, Huawei P20, P20 Lite en P20 Pro, Nokia model 3.1 en 7.1 en Sony Experia XZ2 en XZ2 Compact die met een goede portretfoto van de telefoongebruiker om de tuin zijn te leiden. De Consumentenbond adviseert om bij deze toestellen alleen een vergrendelcode of een andere vorm van biometrische beveiliging in te stellen, of een combinatie van beide. De Honor 7A en vijf toestellen van LG waren ook met een foto te ontgrendelen, maar gebruikers kunnen bij deze toestellen de gezichtsherkenning wel ‘strikter’ instellen.

“Bij het instellen van gezichtsontgrendeling tonen telefoons vaak wel een waarschuwing dat de techniek niet zo veilig is als andere. Maar dat de beveiliging zó zwak is, zal niet elke gebruiker aannemen”, aldus de Consumentenbond.

 


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: