Google dicht 57 kwetsbaarheden in Android-platform

  • 0

Google dicht 57 kwetsbaarheden in Android-platform

Category:blog

Google dicht 57 kwetsbaarheden in Android-platformAndroid-apps

Google heeft tijdens de patchcyclus van februari 57 beveiligingslekken in het Android-platform gedicht. Het Android Security Bulletin van februari verhelpt 28 kwetsbaarheden, waarvan er 4 als ernstig zijn aangemerkt. Dergelijke lekken maken het mogelijk voor een aanvaller om via een speciaal geprepareerd bestand willekeurige code binnen de context van een geprivilegieerd proces uit te voeren.

De ernstige kwetsbaarheden bevinden zich in een wifi-onderdeel van Qualcomm en het Android Media-framework. Volgens Google zijn er geen meldingen dat er misbruik is gemaakt van de kwetsbaarheden. Naast het Android Security Bulletin is er ook een specifiek Pixel/Nexus Security Bulletin verschenen. Dit bulletin richt zich op kwetsbaarheden die in de smartphones van Google zijn gepatcht.

Het gaat in totaal om 29 kwetsbaarheden die boven op de beveiligingslekken van het Android S

ecurity Bulletin komen. Een van de beveiligingslekken, in het Android Media-framework, is als ernstig aangemerkt. Het grootste deel van de kwetsbaarheden is aanwezig in het Media-framework en onderdelen van Qualcomm. Google stelt dat het aan andere fabrikanten is om te bepalen of ze deze updates ook onder hun gebruikers willen uitrollen.

Patchniveau

Google werkt met zogeheten patchniveaus, waarbij een datum het patchniveau weergeeft. Toestellen die de februari-updates ontvangen zullen ‘2018-02-01’ of ‘2018-02-05’ als patchniveau hebben. Fabrikanten die willen dat hun toestellen dit patchniveau krijgen moeten in dit geval alle updates van het Android-bulletin van februari aan hun eigen updates toevoegen, om die vervolgens onder hun gebruikers uit te rollen. Het is echter niet verplicht om de updates voor de aanvullende kwetsbaarheden die in het Pixel/Nexus-bulletin staan vermeld op te nemen.

Google heeft de updates nu voor Nexus- en Pixel-toestellen beschikbaar gemaakt. Fabrikanten van Android-toestellen zijn volgens Google tenminste een maand geleden over de nu verholpen kwetsbaarheden ingelicht en hebben in die tijd updates kunnen ontwikkelen. Dat wil echter niet zeggen dat alle Android-toestellen deze updates zullen ontvangen. Sommige toestellen worden niet meer met updates van de fabrikant ondersteund of de fabrikant brengt de update op een later moment uit.


Over de auteur

svht

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: