Google-medewerkers luisteren naar Nederlandse gesprekken

  • 0

Google-medewerkers luisteren naar Nederlandse gesprekken

Category:blog

Last Updated on

Google-medewerkers luisteren naar Nederlandse gesprekkenGoogle-medewerkers luisteren naar Nederlandse gesprekken

Medewerkers van Google luisteren naar gesprekken van Belgen en Nederlanders die via Google Home-apparaten en de Google-assistent op smartphones zijn opgenomen. Dat melden de NOS en de VRTvandaag.

De VRT kon ruim duizend opgenomen audiofragmenten beluisteren.

In de meeste gevallen gaat het om audio die bewust is ingesproken, zoals een vraag over de openingstijden van winkels, maar soms zijn het ook zaken die onbewust zijn opgenomen. Het gaat bijvoorbeeld om telefoongesprekken. Google laat de opgenomen audio uitschrijven om zo naar eigen zeggen de spraakassistent te kunnen verbeteren. Volgens de internetgigant worden ongeveer 1 op de 500 gesprekken met de slimme assistent beluisterd door mensen.

Verder stelt Google dat de audiofragmenten niet aan “persoonlijk identificeerbare informatie” worden gekoppeld. In de fragmenten die de VRT kreeg te horen werden echter ook adressen van mensen genoemd. Die waren zo eenvoudig te vinden en werden vervolgens met de opnames van hun gesprekken geconfronteerd.

Volgens Google heeft één van de mensen die het inschakelt om gesprekken uit te schrijven mogelijk het beleid voor gegevensbeveiliging geschonden door Nederlandstalige audiofragmenten te lekken. Er is nu een onderzoek gestart. Als blijkt dat het beleid inderdaad is geschonden kan de overeenkomst met de betreffende partner worden beëindigd.


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: