Google verwijdert 500 apps uit Play Store met schadelijke advertentiecode

  • 0

Google verwijdert 500 apps uit Play Store met schadelijke advertentiecode

Category:blog Tags : 
Google verwijdert 500 apps uit Play Store met schadelijke advertentiecode Play store

Google heeft meer dan 500 Android-apps uit de Play Store verwijderd omdat ze schadelijke advertentiecode bevatten. Het gaat om apps met de Igexin-advertentiebibliotheek, die ontwikkelaars aan hun app toevoegen om zo inkomsten te genereren. De advertentiecode laat binnen de app advertenties zien waar de ontwikkelaars voor worden betaald.

In het geval van Igexin kon deze advertentiecode kwaadaardige plug-ins downloaden waarmee gebruikers konden worden bespioneerd. Zo konden de plug-ins allerlei persoonlijke informatie van het toestel verzamelen. Niet alle apps met de Igexin-advertentiecode hebben deze plug-ins ook gedownload, maar de optie was wel aanwezig, aldus securitybedrijf Lookout.

Eén van de apps met de advertentiecode, een spelletje gericht op tieners, was tussen de 50 miljoen en 100 miljoen keer gedownload. Ook in weer-apps, foto-editors en een internetradio-app werd de code aangetroffen. Na te zijn ingelicht heeft Google alle apps met de Igexin-code verwijderd. Lookout geeft geen namen van de apps waarin de code is aangetroffen, we hebben dan ook om opheldering gevraagd.


Over de auteur

svht

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: