Google verwijdert malafide bitcoinwallets uit Play Store

  • 0

Google verwijdert malafide bitcoinwallets uit Play Store

Category:blog

Google verwijdert malafide bitcoinwallets uit Play StorePlay Store

 Google heeft verschillende malafide bitcoinwallet-apps uit de Play Store verwijderd die waren ontwikkeld om bitcoins van gebruikers te stelen, zo laat anti-virusbedrijf ESET in een nieuw rapport weten. Ook andere malafide apps die zich voordeden als wallet voor andere cryptovaluta zijn verwijderd.

De malafide wallet-apps maken van verschillende methodes gebruik om slachtoffers te bestelen. Sommige proberen slachtoffers cryptovaluta naar de wallet van de aanvaller over te laten maken. Wanneer dergelijke apps worden gestart lijken ze een publieke sleutel voor een nieuwe wallet te genereren. Als gebruikers de instructies van de app volgen en cryptovaluta naar deze wallet overmaken, ontdekken ze dat ze niets met het verstuurde bedrag kunnen, aangezien ze niet over de privésleutel beschikken die nodig is om toegang tot de wallet te krijgen.

Andere malafide apps maken weer gebruik van phishing om de privésleutel en de “seed” woorden van de gebruiker zijn wallet te stelen. Om de kans van de malafide apps te vergroten zorgen de oplichters ervoor dat de apps een goede initiële rating en tientallen positieve recensies hebben. Volgens ESET moeten gebruikers dan ook goed opletten als ze een app voor hun cryptovaluta of exchange willen downloaden.

Zo wordt aangeraden om eerst te controleren of de exchange waar men gebruik van maakt wel een app heeft. Sommige malafide apps die werden ontdekt deden zich voor als de app van een exchange, ook al had de exchange in kwestie geen app. Daarnaast moet er goed naar het aantal downloads worden gekeken, alsmede de beoordeling en recensies. Het is met name oppassen bij nieuw gepubliceerde apps met algemene positieve recensies, merkt het anti-virusbedrijf op. In deze gevallen is het verstandig om ook de negatieve recensies te lezen.

Verder wordt aangeraden om van tweefactorauthenticatie gebruik te maken als de optie aanwezig is en het toestel up-to-date te houden. “En als iets te mooi is om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook het geval. Een Android-app zal je niet zo snel met gratis bitcoins of andere cryptovaluta belonen”, aldus ESET.

bitcoinwallets


Over de auteur

svht

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: