Google waarschuwt voor Android-apps die zonder toestemming data verzamelen

  • 0

Google waarschuwt voor Android-apps die zonder toestemming data verzamelen

Category:blog

Last Updated on

Google waarschuwt voor Android-apps die zonder toestemming data verzamelenAndroid-apps

Google gaat Android-gebruikers waarschuwen voor apps die zonder toestemming persoonlijke data verzamelen. Apps die apparaatgegevens of persoonlijke informatie verwerken, zoals telefoonnummer of e-mailadres, moeten dit aan gebruikers melden en hun eigen privacybeleid aan de app toevoegen.

Wanneer een app persoonlijke data verzamelt en verstuurt en deze data niets met de functionaliteit van de app te maken heeft, moet de app nadrukkelijk van tevoren aan de gebruiker aangeven hoe zijn gegevens worden gebruikt en moet de gebruiker hier toestemming voor geven. Deze eisen gelden voor alle functies van de app. Bijvoorbeeld in het geval van analytics of crashrapportages mag de lijst van geïnstalleerde packages die niets met de app te maken, niet worden verstuurd zonder dat de gebruiker hierover is ingelicht en hij zijn toestemming heeft gegeven.

Deze eisen gaan gelden voor apps in zowel de Google Play Store als daarbuiten. Het nieuwe beleid gaat over 60 dagen in en zal ervoor zorgen dat Android-gebruikers een waarschuwing te zien krijgen bij apps en websites die naar apps leiden die zonder toestemming data verzamelen.


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: