Mensen weten zich niet op internet te beschermen

  • 0

Mensen weten zich niet op internet te beschermen

Category:blog Tags : 

Last Updated on

Mozilla: Mensen weten zich niet op internet te beschermenMozilla: Mensen weten zich niet op internet te beschermen

De meeste mensen weten niet hoe ze op internet hun privacy en veiligheid moeten beschermen, zo stelt Mozilla aan de hand van onderzoek onder 30.000 Mozilla “community members”. Volgens de opensource-ontwikkelaar is veiligheid en het beschermen van de privacy in de fysieke wereld vanzelfsprekend.

“We sluiten onze gordijnen om nieuwsgierige buren buiten te houden. En we stoppen onze portemonnee weg om dieven dwars te bomen. Het is gewoonte en gezond verstand”, aldus Mozilla. Als mensen echter online zijn wordt diezelfde waakzaamheid niet toegepast. Zo worden wachtwoorden hergebruikt, updates niet ge├»nstalleerd en geven mensen persoonlijke informatie weg voor een kortingsbon.

Deelnemers aan het onderzoek kregen de vraag of ze zich op internet kunnen beschermen. Meer dan 90 procent antwoordde negatief. Verder zegt een derde geen controle over hun informatie op internet te hebben. Daarbij valt op dat mensen die niet met encryptie bekend zijn meer het gevoel hebben dat ze geen controle over hun online privacy hebben. Verder geeft een derde van de deelnemers aan dat ze weinig of niets over encryptie weten.

Het onderzoek laat zien dat mensen steeds meer met internet verbonden apparaten in hun huis hebben en dit ook gevolgen voor hun beleving van privacy heeft. Zestig procent van de deelnemers gaf aan over meer dan vier “connected” apparaten te beschikken. Uit de antwoorden kwam naar voren dat hoe meer apparaten iemand heeft, hoe minder men het gevoel heeft controle over de privacy te hebben.


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: