Microsoft brengt Windows 10 October 2018 Update uit

  • 0

Microsoft brengt Windows 10 October 2018 Update uit

Category:blog

Microsoft brengt Windows 10 October 2018 Update uitWindows 10 October 2018

Microsoft heeft de Windows 10 October 2018 Update uitgebracht, de tweede grote feature-update voor Windows 10 van dit jaar die extra privacyinstellingen en beveiligingsverbeteringen introduceert. Zo kunnen gebruikers op een gedeelde Windows 10-computer nu de primaire privacyinstellingen zelf kiezen.

Voorheen werd de keuze die de eerste gebruiker bij de installatie maakte voor alle latere accounts doorgevoerd. Verder kunnen gebruikers via een opt-in ervoor kiezen om hun activiteitsgeschiedenis naar Microsoft te sturen. Op het gebied van security bevat de October 2018 Update ook verschillende aanpassingen. Edge ondersteunt nu Web Authentication, waardoor gebruikers zonder wachtwoorden op websites kunnen inloggen. In plaats van een wachtwoord kan er gebruik worden gemaakt van Windows Hello of een usb-beveiligingssleutel.

Gebruikers van Azure Active Directory en Active Directory die met Windows Hello for Business werken kunnen zich nu via biometrische kenmerken op een remote desktop authenticeren. Het Windows Defender Security Center is omgedoopt naar Windows Security en er zijn aanpassingen doorgevoerd aan de Controlled folder-functie die tegen ransomware bescherming moet bieden en de weergave van informatie over dreigingen op het systeem.

De Windows 10 October 2018 Update verplicht het daarnaast voor anti-virussoftware om als een beveiligd proces te draaien. Een beveiligd proces staat alleen vertrouwde, gesigneerde code toe en heeft ingebouwde bescherming tegen aanvallen waarbij wordt geprobeerd om code in het proces te injecteren. Dit moet de Windows-kernel beschermen tegen aanvallen die op systeemkritieke onderdelen zijn gericht. Virusscanners bevinden zich diep in het besturingssysteem en een kwetsbaarheid of aanval kan dan ook vergaande gevolgen hebben.

Op het gebied van updates heeft Microsoft ook verschillende veranderingen doorgevoerd. Zo zullen toekomstige maandelijkse updates sneller en eenvoudiger kunnen worden uitgerold en zullen de updates een veel kleinere omvang hebben. Verder zal de installatie van grote feature-updates minder tijd in beslag nemen. De Windows 10 October 2018 Update kan handmatig worden geïnstalleerd en zal vanaf 9 oktober via de automatische updatefunctie worden aangeboden.

Bron


Over de auteur

svht

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: