Microsoft: Techsector en overheid moeten privacybalans vinden

  • 0

Microsoft: Techsector en overheid moeten privacybalans vinden

Category:blog Tags : 

Last Updated on

microsoft

Microsoft

Technologiebedrijven en de Amerikaanse overheid moeten blijven samenwerken om een balans te vinden die zowel privacy als de openbare veiligheid beschermt, zo heeft Microsoft in een reactie op de Amerikaanse presidentsverkiezing laten weten.

Microsoft zegt dat het ernaar uitkijkt om op verschillende probleempunten met de nieuwe regering en het congres te gaan samenwerken. In de reactie noemt Microsoft verschillende zaken waarvan het graag ziet dat die straks worden opgepakt, alsmede de rol die technologie in de toekomst kan spelen. Als laatste wordt ingegaan op verschillende privacygerelateerde zaken. Zo wil de softwaregigant dat overheid en techbedrijven samenwerken om de balans tussen privacy en veiligheid te vinden.

Daarbij wordt ook gehint naar recente botsingen tussen de techsector en de Amerikaanse overheid op het gebied van massasurveillance, burgerrechten en het gebruik van encryptie. “Zoals deze verkiezing heeft laten zien speelt technologie een belangrijke rol in ons leven. Maar mensen zullen technologie die ze niet vertrouwen niet gebruiken”, aldus Microsofts Brad Smith.

“We willen technologie ontwikkelen die zowel veilig is als vertrouwd wordt door zowel Amerikanen als mensen wereldwijd.” Wetgeving die de privacy beschermt is dan ook belangrijk, aldus Smith. “Daarom roepen we niet alleen om modernere en duidelijkere Amerikaanse wetgeving, maar hebben de afgelopen drie jaar ook vier keer rechtszaken tegen de overheid ingediend om op te komen voor de rechten van mensen zowel hier als daar buiten.” Smith besluit zijn pleidooi met de oproep voor eenheid en begrip voor elkaar.

Bron

 


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: