Microsoft gaat Office-apps op vergrendelde computer automatisch updaten

  • -

Microsoft gaat Office-apps op vergrendelde computer automatisch updaten

Category:blog
Microsoft gaat Office-apps automatisch updaten

Microsoft heeft een nieuwe updatefunctie aangekondigd die ervoor moet zorgen dat updates voor Office-apps automatisch op vergrendelde of niet in gebruik zijnde systemen worden geïnstalleerd,

ook wanneer een gebruiker nog applicaties en documenten heeft openstaan. Op dit moment kunnen updates niet automatisch worden geïnstalleerd wanneer applicaties nog draaien.

Volgens Microsoft komt het geregeld voor dat gebruikers de Office-apps op hun computer niet afsluiten, maar open laten staan. De gebruiker werkt bijvoorbeeld aan een Word-document en vergrendelt aan het einde van de dag zijn systeem en gaat naar huis. De openstaande applicatie en document zorgen ervoor dat beschikbare updates niet kunnen worden geïnstalleerd.

Met de nieuwe updatefunctie, “update under lock”, sluit Microsoft op vergrendelde computers en systemen die niet worden gebruikt het document en de applicatie, installeert de update en laadt vervolgens weer het programma en document. Het proces zou zo’n vier seconden in beslag nemen en nauwelijks merkbaar voor gebruikers zijn. “Geen meldingen, geen onderbrekingen”, zegt Microsoft Julia Lieberman.

Microsoft benadrukt dat 365-apps niet worden gesloten wanneer het niet veilig is om dit te doen, bijvoorbeeld wanneer er macro’s draaien of documentaanpassingen nog niet zijn opgeslagen. In deze gevallen zullen updates op de normale wijze worden geïnstalleerd.

Microsoft laat verder weten dat er geen “admin controls” zijn waarmee systeembeheerders deze functie kunnen configureren. Volgens het techbedrijf is de feature namelijk uitgebreid getest. De functie is er voor Microsoft 365-gebruikers en Office 2016, 2019 en 2021.


Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?