Microsoft waarschuwt voor phishingaanvallen via pdf-bijlagen

  • 0

Microsoft waarschuwt voor phishingaanvallen via pdf-bijlagen

Category:blog Tags : 

Last Updated on

Microsoft waarschuwt voor phishingaanvallen via pdf-bijlagenphishingaanvallen

Microsoft waarschuwt internetgebruikers voor phishingaanvallen die via pdf-bijlagen worden uitgevoerd en proberen om inloggegevens te ontfutselen. De aanvallers versturen e-mails met als bijlage een pdf-bestand. Zodra dit document wordt geopend verschijnt er een melding dat de gebruiker op een link moet klikken om de inhoud te kunnen zien.

De link wijst naar een phishingsite waar gebruikers de inloggegevens van hun e-mailaccount moeten invoeren. De aanval kent verschillende varianten. Zo is er ook een versie waarbij er in het pdf-document wordt gesteld dat de gebruiker een beveiligd document via Dropbox heeft ontvangen. Door op een link te klikken kan het bestand worden bekeken. De link wijst wederom naar een phishingpagina waar gebruikers via hun Google-, Outlook-, AOL-, Yahoo- en Office 365-account kunnen inloggen. In werkelijkheid worden ingevoerde inloggegevens naar de aanvallers gestuurd.

Microsoft adviseert internetgebruikers dan ook om geen links of bijlagen in verdachte e-mails te openen. “Zelfs als de e-mails afkomstig zijn van iemand die je kent of als je de e-mail niet verwacht”, zeg Microsofts Alden Pornasdoro. Hij stelt dat cybercriminelen hun socialengineeringtechnieken steeds verder verbeteren. “Een beetje paranoia kan dan ook geen kwaad”, aldus Pornasdoro.


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: