Microsoft: Windows 7-gebruiker komt vaker ransomware tegen

  • 0

Microsoft: Windows 7-gebruiker komt vaker ransomware tegen

Category:blog Tags : 

Last Updated on

windows10Microsoft 7

Aan Windows 10 zijn allerlei maatregelen toegevoegd die gebruikers tegen ransomware moeten beschermen, wat wordt aangetoond door cijfers die laten zien dat Windows 7-gebruikers vaker met deze vorm van malware te maken krijgen, aldus Microsoft. De softwaregigant heeft een rapport gepubliceerd over ransomware en hoe Windows 10 hiermee omgaat (pdf).

Uit eigen cijfers van Microsoft blijkt dat Windows Defender van december vorig jaar tot juli dit jaar een 400 procent toename van het aantal “ransomware-ontmoetingen” heeft waargenomen. Het zijn echter met name gebruikers van Windows 7 die een grotere kans op ransomware hebben. Een computer met Windows 7 heeft 58% meer kans om met ransomware in aanmerking te komen dan een Windows 10-computer.

“We blijven Windows 10 verbeteren zodat het veel lastiger voor malwaremakers is om je computer met malware te infecteren”, stelt Microsoft. Verder claimt de softwaregigant dat het allerlei verbeteringen aan Windows Defender heeft toegevoegd, de standaard virusscanner in Windows 10, waardoor die nog effectiever ransomware kan detecteren.

 

Bron


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: