Nepmail KPN bevat CTB-Locker-ransomware

  • 0

Nepmail KPN bevat CTB-Locker-ransomware

Category:blog

Last Updated on

Nepmail KPN bevat CTB-Locker-ransomware

Op dit moment worden er e-mails verstuurd die zogenaamd van KPN afkomstig lijken, maar in werkelijkheid ransomware verspreiden. Dat meldt anti-malwarebedrijf Malwarebytes. De e-mail stelt dat de ontvanger een factuur van enkele honderden euro’s moet betalen.

Meer informatie zou via de meegestuurde link zijn te vinden. De link wijst echter naar een zip-bestand dat weer een bestand eindigend op .pdf.exe bevat. Doordat Windows standaard geen bestandsextensies toont kunnen gebruikers denken dat het om een pdf-document gaat. Zodra het bestand wordt geopend zal de CTB-Locker-ransomware allerlei bestanden op de computer voor losgeld versleutelen. Gebruikers krijgen 96 uur om het gevraagde losgeld te betalen, anders zullen ze volgens de melding van CTB-Locker hun bestanden verliezen.

Deze ransomware is vaker tegen Nederlandse internetgebruikers ingezet, onder andere via nepmails die van Wehkamp,Intrum Justitia en ook KPN afkomstig leken. “We kunnen je niet vaak genoeg voor deze trucs waarschuwen, aangezien ransomware een steeds grotere dreiging aan het worden is”, zegt Pieter Arntz van Malwarebytes. Ook KPN waarschuwt inmiddels via Twitter voor de nepmails.

ransomware


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: