Androidtelefoons via kritiek beveiligingslek op afstand over te nemen

  • -

Androidtelefoons via kritiek beveiligingslek op afstand over te nemen

Category:blog

Androidtelefoons bevatten een kritieke kwetsbaarheid waardoor toestellen op afstand en zonder interactie van gebruikers zijn over te nemen. Google heeft beveiligingsupdates uitgebracht om het probleem te verhelpen. Tijdens de laatste patchronde van dit jaar heeft Google in totaal 94 kwetsbaarheden in Android verholpen, waarvan er meerdere als kritiek zijn bestempeld.


  • -

IPhones via nieuwe zerodays stilletjes geïnfecteerd met Pegasus-spyware

Category:blog

Aanvallers hebben iPhones door middel van twee nieuwe zerodaylekken stilletjes geïnfecteerd met de Pegasus-spyware. Net als met andere zogenoemde ‘zero-click’ aanvallen is er geen enkele interactie van slachtoffers vereist om besmet te raken.


  • -

Vertrouwen op een enkele harde schijf voor dataopslag is tikkende tijdbom

Category:blog Tags : 

Het vertrouwen op een enkele harde schijf als enige dataopslag is een tikkende tijdbom. Of een harde schijf nu twee of tien jaar oud is, hij zal kapot gaan, 


  • -

Malware voor mogelijke oefenaanval op elektriciteitsnet ontdekt

Category:blog Tags : 

Onderzoekers hebben malware ontdekt die mogelijk is ontwikkeld voor het uitvoeren van oefenaanvallen op het elektriciteitsnet Dat meldt securitybedrijf Mandiant. De malware, die CosmicEnergy wordt genoemd, is niet bij daadwerkelijke aanvallen of op het netwerk van energiebedrijven aangetroffen, maar werd anderhalf jaar geleden geüpload naar een niet nader genoemde online virusscantool.


  • -

ECB: digitale euro biedt niet dezelfde privacy als contant geld

Category:blog

De digitale euro biedt niet dezelfde privacy als contant geld, zo heeft ECB-directielid Fabio Panetta tegenover de Commissie economische en monetaire zaken van het Europees Parlement laten weten. Terwijl het kabinet altijd heeft gezegd dat er nog geen beslissing over de digitale euro is genomen lijkt de ECB ervan uit te gaan dat de munt er gewoon komt.


  • -

Vpn-provider Mullvad start campagne tegen scanplan Europese Commissie

Category:blog

Vpn-provider Mullvad is een publiekscampagne gestart tegen het scanplan van de Europese Commissie. Brussel wil chatberichten en andere communicatie van Europese burgers controleren.


  • -

DNB: 2,6 miljoen Nederlanders worstelen met digitaal bankieren

Category:blog Tags : 

2,6 miljoen Nederlandse volwassenen worstelen met digitaal bankieren, zo stelt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van eigen onderzoek. Het gaat dan om zaken als internetbankieren, betalen in een webwinkel of het openen van een bankrekening. Zo’n 400.000 mensen van 18 jaar en ouder hebben het betalen van rekeningen en het doen van overige bankzaken


  • -

Autoriteit Persoonsgegevens: antiwitwaswet leidt tot massasurveillance

Category:blog

Een wetsvoorstel waarmee het kabinet naar eigen zeggen witwassen wil aanpakken, en waarbij alle transacties van alle Nederlanders vanaf 100 euro worden gemonitord, leidt ook in aangepaste vorm tot massasurveillance, zo waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens de privacytoezichthouder, die spreekt van een bancair sleepnet, is het voorstel niet noodzakelijk en in strijd met het evenredigheidsbeginsel.


  • -

Criminelen stelen 675.000 wachtwoorden.

Category:blog

Criminelen zijn er in geslaagd om in de eerste zeven maanden van dit jaar elfduizend Nederlandse computers met malware te infecteren en zo 675.000 wachtwoorden te stelen. Wereldwijd raakten in totaal 890.000 computers besmet en werden meer dan vijftig miljoen wachtwoorden buitgemaakt. Dat stelt securitybedrijf Group-IB op basis van eigen onderzoek. Onderzoekers van het bedrijf


  • -

Kabinet kijkt naar aanbieden gratis wifi voor burgers en sociaal internetpakket

Category:blog

Het kabinet kijkt naar het opzetten van gratis wifi-punten voor burgers en een sociaal internetpakket, zodat iedereen aan de digitalisering kan meedoen. Ook wil het kabinet de komende drie jaar 150.000 laptops, computers en andere apparaten van de Rijksoverheid voor hergebruik doneren aan kinderen van ouders die dit niet zelf kunnen betalen.


Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Waarmee kan ik u helpen