Ondersteuning voor Windows Vista is gestopt

  • 0

Ondersteuning voor Windows Vista is gestopt

Category:blog Tags : 

Last Updated on

Vista

Ondersteuning voor Windows Vista is gestopt

Microsoft maakte het al eerder bekend, maar vanaf 11 april is het ook echt zo ver: de ondersteuning voor Windows Vista stopt. Blijf je dit besturingssysteem draaien, dan loop je een vergroot veiligheidsrisico.

De ondersteuning voor Windows XP stopte in 2014, en net zoals dat besturingssysteem kun je Windows Vista na morgen gewoon blijven gebruiken. Het is alleen niet aan te raden. Microsoft brengt dan namelijk geen beveiligingsupdates meer uit. Gebruikers van de Internet Explorer 9-browser lopen daarbij dubbel risico, omdat ook die browser al een poosje genegeerd wordt.

Microsoft raadt Vista-gebruikers uiteraard aan om de overstap te maken naar Windows 10, maar zegt er terecht bij dat Vista-computers mogelijk te oud zijn voor dit OS. Daarom is het aan te raden eerst eens de systeemeisen van Windows 10 door te spitten. Voldoet de pc daar niet aan, dan is het volgens de firma tijd voor een nieuwe pc., De ervaring is  dat een upgrade naar een SSD HDD ook voldoende is.

Nooit populair

Windows Vista volgde in 2007 Windows XP op, maar een hit werd het nooit. Het zou stabieler moeten zijn, maar werd vooral als trager ervaren. Daarnaast stoorden gebruikers zich aan constante pop-ups, waarbij ze dubbel toestemming moesten geven om bijvoorbeeld programma’s te installeren. Daar kijken we nu al niet meer van op.

Dat Vista nooit zo populair werd, zien we ook nu nog terug in de cijfers. Vista heeft een marktaandeel van slechts 0,72 procent. Er zijn ┬ánog altijd veel meer systemen die Windows XP draaien (7,44 procent). Windows 7 zou het twee jaar later veel beter doen. Dat is nog altijd de meest gebruikte Windows-versie, krap de helft van alle pc’s draait er op.


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: