Onderzoeker die Tesla Model 3 hackt krijgt auto als beloning

  • 0

Onderzoeker die Tesla Model 3 hackt krijgt auto als beloning

Category:blog

Onderzoeker die Tesla Model 3 hackt krijgt auto als beloningTesla Model 3

Dit jaar vindt alweer voor de twaalfde keer de Pwn2Own-wedstrijd plaats en voor het eerst krijgen deelnemers de gelegenheid om een auto te hacken. Tijdens Pwn2Own worden onderzoekers beloond voor het demonstreren van onbekende kwetsbaarheden in allerlei producten.

Het gaat dan om browsers, virtualisatiesoftware en kantoorsoftware. Dit jaar werkt de organisatie samen met autofabrikant Tesla, waardoor er voor het eerst een auto als doelwit beschikbaar is. Voor het hacken van een Tesla Model 3 zijn er beloningen van tussen de 35.000 en 300.000 dollar, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gebruikte exploit. De eerste onderzoeker die de Tesla succesvol weet te hacken krijgt ook een nieuwe Model 3 als beloning.

De afgelopen jaren hebben onderzoekers verschillende keren aangetoond dat “connected cars” op afstand zijn over te nemen. Voor het uitvoeren van hun aanval hebben de onderzoekers dan ook verschillende opties, zoals de modem, wifi of bluetooth, maar ook het infotainmentsysteem, de autopiloot of het sleutelsysteem.

Microsoft is dit jaar ook een partner van de hackwedstrijd en looft 250.000 dollar uit voor een aanval op de virtualisatiesoftware Hyper-V. Onderzoekers moeten hiervoor via een gevirtualiseerde client het onderliggende host-systeem zien over te nemen. Daarnaast is er een beloning van 150.000 dollar uitgeloofd voor een aanval waarbij een Windows-systeem via het Remote Desktopprotocol kan worden overgenomen. De Pwn2Own-wedstrijd vindt plaats van 20 tot 22 maart.

connected cars


Over de auteur

svht

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: