Oplichters ontfutselen bankcodes Marktplaats-verkopers

  • 0

Oplichters ontfutselen bankcodes Marktplaats-verkopers

Category:blog

Last Updated on

Oplichters ontfutselen bankcodes Marktplaats-verkopersMarktplaats-verkopers

De politie heeft vijf verdachten aangehouden wegens het oplichten van Marktplaats-verkopers waarbij de bankcodes van slachtoffers werden ontfutseld en er controle over de rekening werd verkregen. De verdachten deden zich voor als potentiƫle koper en benaderden verkopers op Marktplaats.

Tijdens het contact met de verkoper wisten de verdachten de beveiligingscodes van de bank-app van het slachtoffer te ontfutselen. “Hiermee hadden ze korte tijd de totale controle over de rekeningtegoeden verkregen. Deze tegoeden werden of overgeschreven naar andere bankrekeningen of er werden dure goederen mee aangeschaft”, aldus de politie. Voor het onderzoek werden meer dan 400 mogelijk relevante aangiften geanalyseerd.

De slachtoffers kwamen uit heel Nederland en uit het onderzoek bleek dat de mogelijke dadergroep uit de omgeving van Enschede hiervoor verantwoordelijk was. Uiteindelijk leidde het rechercheonderzoek tot de identificering van deze vijf verdachten, allen afkomstig uit Enschede. Het betreft vier mannen in de leeftijd van 23, 23, 21 en 19 jaar en een vrouw van 17. Ze werden gisteren aangehouden. De schade wordt op dit moment op meer dan 200.000 euro geraamd en kan volgens de politie nog verder oplopen.

De politie adviseert om bankcodes nooit aan derden te geven. “De belangrijkste boodschap is dat je nooit (bank) codes prijsgeeft die feitelijk en alleen voor het eigen gebruik en de beveiliging van je bankgegevens bedoeld zijn. Hiermee bedoelen we pincodes, TAN-codes, activatie -en inlogcodes van je bankrekening en telefoon-apps.”


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: