Politie adviseert installatie Find my Phone-app voor Koningsdag

  • 0

Politie adviseert installatie Find my Phone-app voor Koningsdag

Category:blog

Last Updated on

KoningsnachtPolitie adviseert installatie Find my Phone-app voor Koningsdag

De politie roept mensen die Koningsnacht en Koningsdag in Amsterdam vieren op om een Find my Phone-app te installeren. Met behulp van de app wil de politie het aantal aanhoudingen van zakkenrollers tijdens het evenement vergroten. Volgens de politie zijn evenementen geliefd bij zakkenrollers. Voor zowel Androidtelefoons als iPhones zijn er apps om gestolen telefoons mee te vinden.

Koningsdagvierders wordt verzocht om zo’n app op hun smartphone te installeren. Politiemensen zitten die dag klaar om met de inloggegevens (iCloud- of Google-account) van de slachtoffers de locatie van de telefoon te achterhalen. Als de telefoon een signaal uitzendt gaan politiemensen vervolgens zo snel mogelijk naar die locatie toe. Zo wordt niet alleen de pakkans van de zakkenroller vergroot, maar ook de kans dat de telefoon kan worden teruggegeven aan de eigenaar.

Vorig jaar liepen al enkele notoire zakkenrollers tegen de lamp die een telefoon met een vind-app hadden gerold. In dat jaar hield de politie twintig verdachten aan die verantwoordelijk waren voor tientallen diefstallen. Bij een van de verdachten nam de politie maar liefst twintig smartphones in beslag. In het geval slachtoffers de politie bellen en hun inloggegevens doorgeven, moeten ze die na inzet van de politie weer veranderen, aldus het advies.


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: