Privacy-tips voor Windows 10

  • 0

Privacy-tips voor Windows 10

Category:blog Tags : 

Last Updated on

Privacy-tips voor Windows 10
Zet trackers uit en bepaal welke apps bij welke gegevens mogen.

Maak je je zorgen over je privacy binnen Windows 10? Niet doen, want je hebt voldoende controle. Duik even in de instellingen.
Preston Gralla ACHTERGROND 2 februari 2016
Er zijn enkele zorgen over wat Windows 10 allemaal verzamelt, vooral bij thuisgebruikers en kleine bedrijven. Of je nu denkt dat Microsoft te ver gaat of gewoonweg wilt dat de instellingen als vanouds zijn, we zijn er om te te helpen. In een paar minuten veranderen we de instellingen zodanig dat je instellingen van jou blijven. Laten we meteen beginnen.
Zet advertentie-tracking uit

Een van de hoofdzorgen van mensen is wat er wordt verzameld tijdens het internetten. Windows 10 maakt een reclame-ID aan voor advertentiedoeleinden. Hiermee kunnen adverteerders profielen maken om gerichte advertenties te kunnen tonen. Dit ID verzamelt niet alleen informatie als je surft, maar ook terwijl je Windows 10-apps gebruikt.

Dit ID kun je uitschakelen. Ga via het startmenu naar naar ‘Instellingen’ en ga naar ‘Privacy > Algemeen’. Daar zie je een aantal opties onder ‘Privacyopties wijzigen’. De eerste daarvan gaat over het reclame-ID en hier kun je het schuifje op ‘Uit’ zetten. Je ontvangt dan nog steeds advertenties, maar dat worden generieke en je interesses worden niet verzameld.

windows 10 tip

Om zeker te maken dat je online niet gevolgd wordt als je Windows 10 gebruikt, kun je het beste naar choice.microsoft.com gaan. Zet daar de schuifjes op ‘Uit’ bij ‘Gepersonaliseerde advertenties in deze browser’ en ‘Gepersonaliseerde advertenties wanneer ik mijn Microsoft-account gebruik’. Houd er rekening mee dat deze instellingen alleen gelden voor de browser die je op dat moment gebruikt en je de actie voor eventuele andere browsers herhaalt.

Bron


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: