Ruim 11,7 miljoen mensen ontvingen NL-Alert controlebericht

  • 0

Ruim 11,7 miljoen mensen ontvingen NL-Alert controlebericht

Category:blog Tags : 

Het NL-Alert controlebericht dat de overheid op 3 juni verstuurde is door ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen, een stijging ten opzichte van de 11,1 miljoen mensen die het controlebericht van NL-Alertdecember vorig jaar ontvingen. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Via NL-Alert informeert de overheid burgers over noodsituaties in de omgeving. Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en informeren wordt NL-Alert ook via andere kanalen verspreid. Zo was NL-Alert op 3 juni voor het eerst te zien op 1200 digitale reclameschermen. Sinds december vorig jaar worden NL-Alerts ook getoond op vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Zo’n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op de digitale reclameschermen.

Twee keer per jaar wordt een NL-Alert controlebericht door de overheid uitgezonden. Op deze manier kunnen mensen controleren of hun smartphone goed staat ingesteld om de berichten te ontvangen. Het volgende NL-Alert controlebericht staat gepland voor 2 december dit jaar.


Over de auteur

svht

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: