Schadelijke ransomware beschadigt Windows-installaties

  • 0

Schadelijke ransomware beschadigt Windows-installaties

Category:blog

Last Updated on

Onderzoekers waarschuwen voor een nieuw schadelijk ransomware-exemplaar dat Windows-installaties beschadigt. Windows kan hierdoor niet meer worden gestart. De ransomware wordt BadBlock genoemd en versleutelt niet alleen databestanden, maar ook belangrijke Windows-systeembestanden.

Hierdoor kan de computer na de versleuteling niet meer worden herstart, omdat essentiƫle uitvoerbare bestanden zijn versleuteld. Waardoor BadBlock ook opvalt is dat de het slachtoffers waarschuwt wat het aan het doen is. De meeste ransomware toont pas een melding als alle bestanden zijn versleuteld, maar BadBlock laat de melding zien als het proces plaatsvindt. Daardoor kunnen gebruikers het encryptieproces via Taakbeheer stoppen.

Voor het ontsleutelen van bestanden wordt een bedrag van 2 bitcoins gevraagd, wat omgerekend 960 euro is. Slachtoffers hoeven niet te betalen, want onderzoeker Fabian Wosar van beveiligingsbedrijf Emsisoft een gratis tool ontwikkeld die door BadBlock versleutelde bestanden kan ontsleutelen, zo meldt Bleeping Computer.

ransomware

Bron


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: