Skype biedt gebruikers end-to-end versleutelde gesprekken

  • 0

Skype biedt gebruikers end-to-end versleutelde gesprekken

Category:blog

Last Updated on

Skype biedt gebruikers end-to-end versleutelde gesprekkenend-to-end

In navolging van verschillende andere chatdiensten biedt nu ook Skype end-to-end versleutelde gesprekken. De optie staat echter niet standaard ingeschakeld. Begin dit jaar werd bekend dat Microsoft en Open Whisper Systems samenwerkten om end-to-end-encryptie aan Skype toe te voegen.

Open Whisper Systems is de ontwikkelaar van het Signal Protocol, dat onder andere door WhatsApp en Signal worden gebruikt voor het end-to-end versleutelen van gesprekken. Hierdoor is de inhoud van een gesprek of bericht alleen toegankelijk voor de afzender en ontvanger. Om van de beveiligingsmaatregel in Skype gebruik te maken moeten gebruikers de optie “New Private Conversation” kiezen.

De ontvanger ontvangt nu een uitnodiging. Zodra de ontvanger die accepteert worden alle gesprekken en berichten in die conversatie end-to-end versleuteld, totdat de gebruikers ermee stoppen. Een gebruiker kan op elk gegeven moment aan één versleuteld gesprek op één apparaat deelnemen. Het is mogelijk om het gesprek op een ander apparaat voort te zetten, maar de berichten die worden verstuurd en ontvangen zijn alleen beschikbaar op het apparaat dat op dat moment in gebruik is, zo meldt MSPoweruser.

skype


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: