Sterke afname van hoeveelheid nieuwe Mac-malware

  • 0

Sterke afname van hoeveelheid nieuwe Mac-malware

Category:blog Tags : 

Last Updated on

Mac

De hoeveelheid nieuwe Mac-malware is in het tweede kwartaal van dit jaar sterk afgenomen, zo blijkt uit nieuwe cijfers van beveiligingsbedrijf McAfee Labs (pdf). Ging het in het eerste kwartaal nog om meer dan 25.000 exemplaren, in het tweede kwartaal was dit naar 7.500 gedaald.

Deze sterke daling is volgens McAfee Labs te verklaren door verminderde activiteit van één adware-familie. Volgens het beveiligingsbedrijf zijn er in totaal nu bijna 90.000 malware-exemplaren voor Mac OS bekend. Het gaat dan ook om varianten van een familie. Waar de Mac-malware afnam, was er juist een sterke stijging van de hoeveelheid macro-malware. Het gaat dan om macro’s in Office-documenten die malware downloaden.

In het eerste kwartaal werden er nog zo’n 58.000 exemplaren van macro-malware geteld. In het tweede kwartaal was dit naar 179.000 gestegen. De totale hoeveelheid macro-malware is inmiddels de 600.000 exemplaren gepasseerd. Wordt er naar de totale hoeveelheid malware op alle platformen gekeken, dan zou het inmiddels om meer dan 600 miljoen exemplaren gaan, waarbij veruit het grootste deel voor Windows is ontwikkeld.

Mac-mailware

 

bron


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: