Symantec lanceert wifi-router die netwerkverkeer scant

  • 0

Symantec lanceert wifi-router die netwerkverkeer scant

Category:blog Tags : 

Last Updated on

wifi-routerBeveiligingsbedrijf Symantec heeft een eigen wifi-router gelanceerd die het al het inkomende en uitgaande verkeer op malware, spam en andere dreigingen scant. Norton Core, zoals de router wordt genoemd, kan ook detecteren of aangesloten apparaten bekende kwetsbaarheden of malware bevatten.

In dit geval kan de wifi-router het apparaat naar een apart netwerk verplaatsen en een bericht naar de gebruiker sturen. Gebruikers kunnen verder een gastnetwerk opzetten dat bijvoorbeeld na een bepaalde tijd verloopt. Tevens introduceert de router een feature genaamd “Security Score”. Gebruikers krijgen een score te zien die de veiligheid van hun netwerk en apparaten weergeeft, aangevuld met tips om de beveiliging te verbeteren. De router beschikt daarnaast over een automatische updatefunctie.

Norton Core is nu al te bestellen in de Verenigde Staten met een introductieprijs van 200 dollar. De normale adviesprijs is 280 dollar. Dit is inclusief een jaarabonnement op Norton Core Security Plus en biedt bescherming voor in totaal 20 pc’s, Macs en Android- en iOS-apparaten, alsmede een onbeperkt aantal Internet of Things-apparaten. De router zal deze zomer in de Verenigde Staten worden geleverd en later dit jaar ook in Nederland verschijnen.

 

Bron


About Author

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: