Symantec ziet toename van aanvallen via wsf-bestanden

  • 0

Symantec ziet toename van aanvallen via wsf-bestanden

Category:blog Tags : 

Last Updated on

wsf-bestandenDe afgelopen maanden is er een toename van het aantal aanvallen op Windowsgebruikers via wsf-bestanden geweest, zo claimt beveiligingsbedrijf Symantec. In juli van dit jaar waarschuwde Microsoft ook al voor dergelijke aanvallen. De aanval begint met een e-mail die als bijlage een zip-bestand heeft.

Binnen dit zip-bestand bevindt zich het wsf-bestand. Wsf staat voor Windows Script File en zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een scriptbestand dat door de Windows Script Host (WSH) wordt uitgevoerd. Wsf-bestanden kunnen JavaScript en VBScript bevatten. Daarmee kan er malware op de computer worden gedownload, zoals ransomware.

Symantec zegt de afgelopen periode miljoenen e-mails te hebben geblokkeerd die internetgebruikers via wsf-bestanden met de Locky-ransomware probeerden te infecteren. Werden er in juni nog 22.000 e-mails met wsf-bestanden gestopt, in september was dit naar 2,2 miljoen spamberichten opgelopen. Naast het niet openen van ongevraagde e-mailbijlagen kunnen Windowsgebruikers zich ook tegen deze malware beschermen door de Windows Script Host uit te schakelen, zoals uitgelegd in dit artikel van anti-virusbedrijf Trend Micro.

symantec

 

 

 

Bron


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: