Symantec ziet toename van aanvallen via wsf-bestanden

  • 0

Symantec ziet toename van aanvallen via wsf-bestanden

Category:blog Tags : 

Last Updated on

wsf-bestandenDe afgelopen maanden is er een toename van het aantal aanvallen op Windowsgebruikers via wsf-bestanden geweest, zo claimt beveiligingsbedrijf Symantec. In juli van dit jaar waarschuwde Microsoft ook al voor dergelijke aanvallen. De aanval begint met een e-mail die als bijlage een zip-bestand heeft.

Binnen dit zip-bestand bevindt zich het wsf-bestand. Wsf staat voor Windows Script File en zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een scriptbestand dat door de Windows Script Host (WSH) wordt uitgevoerd. Wsf-bestanden kunnen JavaScript en VBScript bevatten. Daarmee kan er malware op de computer worden gedownload, zoals ransomware.

Symantec zegt de afgelopen periode miljoenen e-mails te hebben geblokkeerd die internetgebruikers via wsf-bestanden met de Locky-ransomware probeerden te infecteren. Werden er in juni nog 22.000 e-mails met wsf-bestanden gestopt, in september was dit naar 2,2 miljoen spamberichten opgelopen. Naast het niet openen van ongevraagde e-mailbijlagen kunnen Windowsgebruikers zich ook tegen deze malware beschermen door de Windows Script Host uit te schakelen, zoals uitgelegd in dit artikel van anti-virusbedrijf Trend Micro.

symantec

 

 

 

Bron


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: