WhatsApp gaat ondanks kritiek door met nieuw privacybeleid

  • 0

WhatsApp gaat ondanks kritiek door met nieuw privacybeleid

Category:blog

WhatsApp zal het nieuwe privacybeleid dat in januari werd aangekondigd ondanks kritiek gewoon invoeren. Gebruikers moeten de nieuwe voorwaarden accepteren als ze van de chatapp gebruik WhatsApp-gebruikerswillen blijven maken. In januari liet WhatsApp opeens aan gebruikers de melding zien dat er een nieuw privacybeleid komt en gebruikers dit moeten accepteren om via WhatsApp te blijven communiceren.

De voorwaarden hebben met name gevolgen voor gebruikers van buiten de Europese Unie. Facebook mag straks hun gegevens verzamelen, zoals telefoonnummer en locatie. Het Turkse ministerie van Defensie besloot vanwege de voorwaarden om met het gebruik van WhatsApp te stoppen en de Indiase regering vroeg WhatsApp om het aangekondigde privacybeleid in te trekken. De chatdienst besloot de ingangsdatum te verschuiven van 8 februari naar 15 mei, maar van dit uitstel komt geen afstel.

De komende weken zal WhatsApp aan gebruikers een banner met meer informatie over het nieuwe privacybeleid tonen. Vervolgens zullen gebruikers worden opgeroepen om de voorwaarden te accepteren als ze van WhatsApp gebruik willen blijven maken. Andere chatapps zoals Signal en Telegram zagen het aantal gebruikers sinds de ophef met tientallen miljoenen toenemen.

“Andere apps zeggen dat ze beter zijn omdat ze minder informatie dan WhatsApp weten. We denken dat mensen naar apps zoeken die zowel betrouwbaar als veilig zijn, zelfs als WhatsApp hiervoor beperkte data nodig heeft”, zo laat de chatdienst in een nieuwe blogposting weten.


Over de auteur

svht

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: