Microsoft rolt Windows 10 Anniversary Update uit

  • 0

Microsoft rolt Windows 10 Anniversary Update uit

Category:blog Tags : 

Last Updated on

Microsoft is begonnen met het uitrollen van de Windows 10 Anniversary Update, een 3GB grote update die allerlei nieuwe features toevoegt. De update wordt Windows 10automatisch en gefaseerd op computers geïnstalleerd, waarbij nieuwere computers als eerste aan de beurt zijn, zo laat Microsoft weten.

Voor gebruikers die hierop niet willen wachten is het echter ook mogelijk om de update handmatig te installeren, wat via hetWindows Update-menu kan. De Anniversary Update voegt onder andere allerlei nieuwe beveiligingsfuncties toe. Het gaat bijvoorbeeld om Windows Information Protection (WIP), dat bedrijven helpt om zakelijke gegevens op apparaten tegen datalekken te beschermen. Ook is de biometrische inlogfunctie Windows Hello uitgebreid en kan nu bijvoorbeeld voor apps worden gebruikt en ondersteunt verschillende soorten apparaten, zoals wearables.

Verder is de ingebouwde virusscanner Windows Defender uitgebreid, onder andere andere met Windows Defender Offline waardoor gebruikers offline scans kunnen uitvoeren, Block at First Sight dat ervoor moet zorgen dat nieuwe malware sneller wordt gedetecteerd, duidelijkere meldingen en detectie van potentieel ongewenste applicaties. Voor bedrijven heeft Microsoft Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) geïntroduceerd. Deze oplossing moet tegen geavanceerde aanvallen beschermen.

Daarnaast zijn ook de vpn-functionaliteit en beheeropties uitgebreid, zoals in dit overzicht wordt weergegeven. Eigenaren van Windows 10 Professional of Enterprise kunnen ervoor kiezen om de installatie van de Windows 10 Anniversary Update een aantal maanden uit te stellen.


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: