Windows 10-apps en -games tonen malafide advertenties

  • 0

Windows 10-apps en -games tonen malafide advertenties

Category:blog

Verschillende Windows 10-apps en -games hebben gebruikers vorige week malafide advertenties laten zien die automatisch een malafide website of pop-up openden. De advertenties verschenen onder andere bij Microsoft10-apps Mahjong, de calculator en de apps MSN Money, News en Weather.

Zodra de advertenties in de app worden getoond, laadt de advertentie een malafide website in de browser van de gebruiker. Deze malafide website doet zich voor als een melding van Microsoft en claimt dat het systeem met malware besmet is geraakt. Ook kregen gebruikers pop-ups te zien die claimden dat ze een smartphone hadden gewonnen. Een moderator op het forum van Microsoft merkt op dat de apps MSN Money, News en Weather op 3 juni werden uitgefaseerd en deze diensten mogelijk tijdens dit proces kwetsbaar waren.

Op het Duitstalige forum Dr Windows klagen tal van gebruikers die de advertenties te zien kregen en vervolgens met de malafide websites werden geconfronteerd. Gebruikers krijgen het advies om de malafide websites te sluiten. Daarnaast is het mogelijk om de betreffende advertentienetwerken van Microsoft op dns-niveau te blokkeren.

-games


Over de auteur

svht

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: