Windows 10 Fall Creators Update verschijnt op 17 oktober

  • 0

Windows 10 Fall Creators Update verschijnt op 17 oktober

Category:blog Tags : 
Windows 10 Fall Creators Update verschijnt op 17 oktoberFall Creators Update

Microsoft zal de Windows 10 Fall Creators Update op 17 oktober dit jaar lanceren, zo heeft de softwaregigant tijdens de IFA-beurs in Berlijn aangekondigd. Het is de tweede grote update die dit jaar voor Windows 10 verschijnt en bevat onder andere op het gebied van security allerlei nieuwe onderdelen.

Een van de nieuwe features is Windows Defender Exploit Guard, dat een extra beveiligingslaag aan applicaties toevoegt. Dit moet het lastiger voor aanvallers maken om gebruikers via beveiligingslekken aan te vallen. Exploit Guard moet dezelfde bescherming als de Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) van Microsoft gaan bieden. Deze populaire tool zal met de lancering van de Creators Update van systemen worden verwijderd of uitgeschakeld, zo liet Microsoft eerder weten.

Een andere nieuwe feature genaamd Controlled folder access moet systemen tegen ransomware beschermen. Via de optie kunnen gebruikers mappen opgeven die worden gemonitord. Zodra een niet toegestane app een aanpassing aan bestanden binnen deze mappen probeert te maken krijgt de gebruiker een waarschuwing. Standaard worden mappen als Documenten, Foto’s en de Desktop gemonitord. Verder zal de Fall Creators Update ervoor zorgen dat VBScript execution in Internet Explorer 11 voor websites in de Internet Zone en de Restricted Sites Zone wordt uitgeschakeld.

 

 

 


Over de auteur

svht

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: