Windows 10 krijgt optie om bestanden via Bluetooth te delen

  • 0

Windows 10 krijgt optie om bestanden via Bluetooth te delen

Category:blog Tags : 

Windows 10 krijgt optie om bestanden via Bluetooth te delenWindows 10 Bluetooth

Windows 10 krijgt een optie voor het delen van bestanden via Bluetooth, zo blijkt uit de nieuwste testversie van het besturingssysteem. Gebruikers kunnen zo eenvoudig bestanden met elkaar uitwisselen. De optie heet Near Share en introduceert in apps een optie om bijvoorbeeld foto’s of url’s te delen.

Zodra gebruikers een bestand of link willen delen kunnen ze hiervoor de optie Share gebruiken en vervolgens verschijnt er een overzicht van systemen in de buurt. De gebruiker selecteert het gewenste systeem, waarna de ontvanger het aangeboden bestand kan accepteren of weigeren. Als de ontvanger het bestand accepteert wordt het gekopieerd.

De functie is in Windows 10 Insider Preview Build 17035 nu te testen. Deze testversie introduceert ook een aanpassing voor Windows Update. Gebruikers kunnen nu de bandbreedte van zogeheten ‘foreground downloads’ instellen. Dit zijn downloads die gebruikers zelf starten, bijvoorbeeld via “Check for updates” of wanneer er apps uit de Windows Store worden gedownload. Wanneer de nu geïntroduceerde functies aan de definitieve versie van Windows 10 worden toegevoegd is nog niet bekend.

Bluetooth met Windows 10


Over de auteur

svht

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: