Windows 10 laat gebruikers diagnostische data verwijderen

  • 0

Windows 10 laat gebruikers diagnostische data verwijderen

Category:blog

Last Updated on

Windows 10 laat gebruikers diagnostische data verwijderendiagnostische data

Microsoft heeft aan een nieuwe testversie van Windows 10 een optie toegevoegd waardoor gebruikers de diagnostische data kunnen verwijderen die Microsoft van het systeem heeft verzameld. Eind januari werd al bekend dat het besturingssysteem een optie zou krijgen om diagnostische data te bekijken.

Windows 10 biedt twee niveaus voor het verzamelen van diagnostische data, namelijk standaard en volledig. Op het basisniveau worden zaken teruggestuurd als apparaat-, connectiviteit- en configuratiegegevens, beperkte foutrapportages en de status van update-installaties. Bij het volledige niveau worden de gegevens van het basisniveau verstuurd, aangevuld met extra gegevens over het apparaat, de connectiviteit en de configuratie, alsmede app- en browsergebruik, fragmenten van handgeschreven en getypte tekst en uitgebreidere foutrapportages.

Via de Diagnostic Data Viewer kunnen gebruikers de door Microsoft verzamelde diagnostische data bekijken. In Windows 10 Insider Preview Build 17093 is het nu ook mogelijk om de gegevens te verwijderen. Microsoft laat weten dat als gebruikers een Microsoft Account hebben er mogelijk aanvullende diagnostische data is om te verwijderen. Dit kan via het Microsoft Account-portaal. Verder is in de nieuwste testversie van Windows 10 het menu met beveiligingsinstellingen hernoemd van “Windows Defender” naar “Windows Security”. De opties om diagnostische data te bekijken en verwijderen zal op een later moment onder alle Windows 10-gebruikers worden uitgerold.

Windows 10

 


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: