Windows 10-update laat gebruikers privacyinstellingen kiezen

  • 0

Windows 10-update laat gebruikers privacyinstellingen kiezen

Category:blog Tags : 

Last Updated on

Windows 10-update laat gebruikers privacyinstellingen kiezenwindows10

Windows 10-gebruikers die straks de Creators Update installeren krijgen ook de vraag of ze hun privacyinstellingen willen aanpassen. Volgens Microsoft krijgen gebruikers zo meer controle over hun privacy. De Creators Update wordt één van de grootste updates voor Windows 10 tot nu toe.

Onder druk van onder andere de Zwitserse privacytoezichthouder FDPIC besloot Microsoft Windows 10 van nieuwe privacyinstellingen te voorzien. Zo krijgen gebruikers meer informatie over de gegevens die worden verwerkt en moeten gebruikers al tijdens het installatieproces bepalen en toestemming verlenen voor het verwerken en versturen van gegevens. Dat geldt niet alleen bij een schone installatie van Windows 10, maar ook bij het installeren van de Creators Update.

“Deze nieuwe functionaliteit maakt het eenvoudiger om de privacy- en diagnostische dataverzamel-instellingen te kiezen die het beste voor je zijn”, aldus Microsofts Michael Fortin. Bij het kiezen van de privacyinstellingen voor de installatie van de Creators Update zegt Microsoft aanbevelingen te doen die op de huidige privacyinstellingen zijn gebaseerd. De update zal waarschijnlijk in april verschijnen.

Onlangs maakte de Autoriteit Persoonsgegevens bekend dat het samen met privacytoezichthouders uit andere Europese landen onderzoek doet naar de verwerking van persoonsgegevens via Windows 10 door Microsoft. De toezichthouders zijn bezorgd, ook na de door Microsoft aangekondigde wijzigingen in Windows 10, dat Microsoft fundamentele privacyregels niet naleeft.Windows 10-update


Over de auteur

admin

Sinds 1995 werkzaam in de IT

Geef een reactie

zoeken op de site

Like onze Facebook pagina

Enkele van onze diensten

Aanleggen van TV & Internet
Bekabelen van huis en kantoor.
Hulp op afstand.
Onderhoud en Reparatie (Computer & server & Laptop )
Webhosting & Webdesign.
WIFI Hulp.
Algemene voorwaarden
Privacy avg

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten

%d bloggers liken dit: